Genopbygger håret med 18 MEA

Det er helt normalt at fælde op til 100 hårstrå om dagen. De fleste vil nok opleve perioder hvor man fælder mere, og det er ofte kilde til bekymring.

Hårets cyklus kan inddeles i tre faser: den anagene fase som er hårets vækstfase, der varer mellem 2 og 7, år og som er med til at bestemme hvor langt dit hår kan blive – jo længere fase jo længere hår. Med alderen bliver den anagene fase kortere. Den katagene fase er hårets transitionsfase, og den varer ca. 10 dage. Her formindskes hårets follikel og til sidst udstødes den fra hovedbunden.

Herefter indtræder den sidste fase, den telogene fase, som varer ca. 3 måneder. Det gamle hår er ikke længere tilknyttet hovedbundens blodforsyning, og det kan derfor fremstå livløst og glansløst. I denne fase stopper hårvæksten, indtil håret er blevet udstødt fra folliklen af et nyt hårstrå. 10-15% af håret er i den telogene fase, det er derfor, vi altid fælder.
Styling af håret slider på håret. Vi børster, varmebehandler og anvender produkter for fylde, hold og glans. Det er klart, at styling er den del af vores hårrutine, hvor de største skader på hårstrået sker. Men det er muligt at minimere disse ved at anvende milde stylingprodukter, gode børster og minimere varmestyling.

Alle Purely Professionals stylingprodukter er fri parfume og vaskes let ud af håret igen. Derudover fokuserer vi på at kombinere styling, pleje og beskyttelse i vores produkter, så slitage på hårstrået minimeres. Vi synes ikke det er nødvendigt at bruge farvestoffer og silikone i stylingprodukter ligesom vi heller ikke er vilde med aerosoler og aluminiumsemballager. Det mener vi er den bedst mulige omtanke, vi kan vise både vores bruger og miljøet.

Produkter som styling lotion 1 og styling mousse 1, der kan anvendes ved føntørring og varmebehandling af håret, indeholder udover plejende panthenol også varmefiltre, der beskytter håret op til 220C. Purely Professional protection 2 er en UV- og varmebeskyttende spray, som beskytter håret mod både varmepåvirkning i forbindelse med føntørring og varmestyling samt skadelige virkninger forårsaget af sollysets UVA stråler.Langt hår er tit spaltet i spidserne. I de fleste tilfælde skyldes det mekanisk stress, dvs. at håret bliver redt, børstet eller hviler på skuldrene. Hyppig farvning, blegning, permanent eller varmestyling kan også føre til spaltet hår. Reparationsvæsker til spaltede spidser omslutter hårspidserne i en spindelvævstynd film af silikone og får håret til at se pænere ud, i det mindste i et stykke tid. Den eneste virkelig effektive løsning er en klipning.

Til hår med længde anbefaler vi at supplere med yderligere genopbyggende pleje. Vores leave-in hårkur, treatment 1 genopbygger håret med 18 MEA, der er hårets eget fedtstof, som binder hårstråets skællag sammen. Brug treatment 1 efter hårvask i håndklædetørt hår eller i spidserne af tørt hår, eventuelt i kombination med stylingprodukter som wax 1 eller styling lotion for at kombinere et blødt fleksibelt hold med intens pleje.

Det er normalt at tabe 30 til 100 hår om dagen. Flere forskellige problemer kan resultere i tabet af mere end det normale maksimum på 100 hår om dagen. I omkring 95% af alle tilfælde af både mandligt og kvindeligt hårtab er årsagerne genetiske. En overproduktion af mandligt hormon (androgener) reducerer blodforsyningen til hårfolliklerne, og det får håret til at sidde løsere i hovedbunden. Vi har talgkirtler næsten overalt i huden og dermed også i hovedbunden. Disse kirtler producerer det fedt, som beskytter hovedbunden – og håret mod at tørre ud. Sebumsyntesen kan i perioder være ude af balance på grund af genetisk disponering, stress eller hormonelle forandringer. Det kan resultere i fedtet hovedbund og hår, eller i en meget tør hovedbund. Begge tilstande kan føre til plagsomme hovedbundsproblemer som kløe, rødme og skæl.

Skriv et svar